Bejelentés
MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A Naprendszer megismerésének története [szerkesztés]
A távcső felfedezése előtti időkben csak az égbolt szabad szemes megfigyelésére volt lehetőség, ennek ellenére már az ókorban is tudták, hogy bizonyos égitestek elmozdulnak a csillagokhoz képest. Ezeket az objektumokat bolygóknak nevezték el, neveket pedig a római istenségek után kaptak: a Jupiter az istenek királyáról, a Mars a hadistenről, a Merkúr az istenek hírvivőjéről, a Vénusz a szépség és szerelem istennőjéről, a Szaturnusz az idő istenéről.

A korai megfigyelők ismerték a hosszú csóvát húzó üstökösöket és a hullócsillagnak nevezett meteorokat is.

A távcső megjelenése után három újabb bolygót fedeztek fel a Naprendszerben. Az Uránuszt 1781-ben William Herschel találta meg, a Neptunuszt Johann Galle pillantotta meg először 1846-ban, Urbain Le Verrier számításai alapján, míg a Plútó felfedezése (1930) pedig Clyde Tombaugh nevéhez fűzödik. Utóbbit 2006. augusztus 24-én a Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) törpebolygóvá minősítette, így a Naprendszerben jelenleg nyolc bolygót tartunk


Képgaléria
Üzenőfal


Név:

Üzenet:HírekIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!